title
Visa alla nyheter

Återbesök, Hörby till Peja 2011-11-27

2012-08-29

Hej,

I tidigare nyheter har vi bland annat skrivit om vänorts-projektet mellan Hörby Kommun och Peja Kommun, i Kosova. Vi hade i våras, i samband med att delegationen från Peja besökte Hörby, en informationskväll för de intresserade. Denna kväll organiserades av Shqiponja. Följdaktligen kan vi därmed informera att Hörby nu under hösten varit på återbesök i Peja. Representanter från Hörby var bland annat Lars Ahlkvist, kommunalråd, och Kamer Bytyqi, förtroendevald lokal politiker samt ordförande på föreningen Shqiponja.
Delegationen från Hörby mottogs av de högsta kommunala representanterna i Peja. Förutom att ett vänortssamarbetsavtal undertecknades i Peja så var det även inplanerat att en gata i Peja skulle namnges till minne av Anna Lindh, därmed heter en central gata i Peja just "Anna Lindh". I samband med ceremonin så fanns även en folkdans-grupp från Peja på plats som erbjöd ett artistiskt moment.

Vi kommer att fortsätta bevaka detta från föreningens sida och var gång det finns något nytt vad gäller detta projekt så kommer vi att publicera det på vår hemsida.

Bilder från besöket i Peja finner ni i vårt bildarkiv.

Mvh,
Shqiponja